Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

δημοσιευμα απο τον << ριζοσπαστη>> της 22 -9-2006


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δηλώνουν περηφάνια για τα χάλια της ειδικής αγωγής!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας


Υπερήφανος (!) για το έργο της ΝΔ στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός σε συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία ανάπηρων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι οποίοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και αυτά, ενώ οι διαδηλωτές παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι 180.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εκτός εκπαίδευσης, ότι τα ελάχιστα ειδικά σχολεία και εργαστήρια υπολειτουργούν και για κάποια από αυτά χρυσοπληρώνουν οι γονείς, ότι τα κενά μόνο σε Αθήνα και Πειραιά στον κλάδο των ειδικών εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις 200 θέσεις.

Οι διαδηλωτές χρειάστηκε να αποκλείσουν την είσοδο του υπουργείου, προκειμένου να δεχτεί να μιλήσει μαζί τους ο υφυπουργός. Και εκεί ακούστηκαν τραγελαφικά πράγματα, αφού ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι για όσα ειδικά σχολεία δεν έχουν ανοίξει φταίει το... καρτέλ των οδηγών των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές, που πιέζει για τις τιμές! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δε γνωρίζει ότι υπάρχουν ιδιωτικά ειδικά σχολεία και ότι για τα ιδρύματα στα οποία πληρώνουν οι γονείς δεν έχει αρμοδιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και της Επιτροπής Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τα ειδικά σχολεία διαδήλωσαν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο απαιτώντας «δημόσια δωρεάν Παιδεία και όχι παροχές στην ολιγαρχία» και καταγγέλλοντας ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γέμισαν εταιρείες Πρόνοια - Παιδεία». Απαίτησαν ακόμα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού επιστημονικού και υποστηρικτικού βοηθητικού προσωπικού, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία. Καμία πληρωμή των γονιών για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Δημοσιοποίηση όλων των ιδιωτικών σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου