Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

οπως βλεπετε υπαρχουν και δημαρχοι που τους αφορα το θεμα


ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Ο.Σ.Κ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

«Πράσινο φως» για Δημοτικά Ειδικά Σχολεία

7/8/2009


Με τις ευλογίες του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη Νομαρχία μπορούν να προχωρήσουν στην κατασκευή των Ειδικών Σχολείων, και ειδικότερα του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισίδωρος Αμέντας, «επιτέλους έφτασε από τον Ο.Σ.Κ. η προγραμματική σύμβαση και ο φάκελος με τις οδηγίες, για το έργο "Κατασκευή Ειδικού Νηπιαγωγείου, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νομού Χίου".
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι 5.000.000 € και το κτήριο θα κατασκευασθεί στο χώρο πίσω από το 9ο Δημοτικό».
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει εξασφαλισμένη έκταση 3,5 στρεμμάτων, η οποία μάλιστα είναι χαρακτηρισμένη ως «σχολικός χώρος» γεγονός που διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών, μιας και δεν απαιτείται έκδοση τοπικού ρυμοτομικού κ.λπ.
Στο μεταξύ με δεδομένες τις «κόντρες» στο πρόσφατο παρελθόν μεταξύ δήμου και νομαρχίας για το ποιος θα έχει την πατρότητα του έργου, η δημοτική Αρχή Χίου, μέσω του Αντιδημάρχου, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Δήμος:
«Ο Δήμος Χίου θα αναλάβει τη μελέτη, τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, ενώ, όπως αναφέρει το έγγραφο του ΟΣΚ, οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Χίου και τη Ν.Α. Χίου θα καθοριστούν απ' ευθείας μεταξύ τους.
Ο Δήμος Χίου ευχαρίστως αναμένει τις προτάσεις συνεργασίας με τη Ν.Α.Χ, ώστε το έργο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει ο κ. Αμέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου