Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

δευτερο δημοσιευμα απο τον ριζοσπαστη σχετικα με τις θεσεις του ΚΚΕ για την ειδικη αγωγη και τα ΑΜΕΑ


«Δε θέλουμε να βγαίνουν τα παιδιά μας από το σπίτι όπως - όπως, αρκεί να βγαίνουν» υπογράμμισαν και αναφέρθηκαν εκτενώς στις επιπτώσεις και το αδιέξοδο που δημιουργεί για χιλιάδες οικογένειες η μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική, μετατρέποντας και την Ειδική Αγωγή σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Από τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται σε ηλικία εκπαίδευσης, μόνο τα 15.500 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και τάξεις. Από αυτά μόνο 13.500 παιδιά της ηλικίας του δημοτικού σχολείου παρακολουθεί κάποια μορφή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περίπου το 1,5% στο σύνολό τους παρακολουθεί γενική ή επαγγελματική ειδική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα: Από τους 2.000 τυφλούς και 4.000-5.000 ημιβλέποντες, σε ηλικία μικρότερη των 18 ετών, μόνο 150 παρακολουθούν οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης. Από τα 5.000 αυτιστικά παιδιά μόνο τα 120 φοιτούν σε σχολείο. Στο χώρο των κωφών, ο μαθητικός πληθυσμός έχει υποδιπλασιαστεί από 550 μαθητές που ήταν πριν 20 χρόνια στους 250-300.

συνεχιζετε στο ριζοσπαστη

βαζουμε αυτες τις δημοσιευσεις οχι για μας , τα ξερουμε ........

θελουμε να τα μαθουνε και οι διοικουντες το Δημο της Νικαιας που κανουν τους << γερμανους> και σφυριζουν τοσο καιρο αδιαφορα για το αιτημα μας

αλλα στα λογια αλλα στα εργα.......... εμεις επιμενουμε και εχουμε ακομα πολλα..........


1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή μου λες τώρα ότι είναι θέμα μόνο προσώπων αυτό που συμβαίνει στη Νίκαια;

    Δεν νομίζω. Οι θέσεις αυτές, ο Θεός να τις κάνει θέσεις, αποτελούν χορήγηση depon στον καρκίνο.

    Απλά κουνάνε κάτι σημαιάκια και συνθηματάκια: συσπήρωση και ενιαίος αγώνας...

    Είμαστε σοβαροί;

    Μιλάει στο δημοσίευμα που παραπέμπεις ο Βαγενάς για τα ΑμεΑ και είμαστε σοβαροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή